zaterdag 25 mei 2013

MUURTJES STAPELEN





Ons doel vandaag was om een experimentje uit te voeren. Hoe is het om muurtjes te bouwen?

Eerst hebben we de betontegels met een stenenknipper door midden geknipt. Dat is een kunstje dat we na een tijd onder de knie hadden. De truc is de “guillotine” niet echt recht te laten zakken maar een klein beetje schuin. Dan hoef je er niet zo veel kracht op te zetten. Een beetje druk en de steen doet de rest. We hebben al een voorraad voor de muurtjes gemaakt.

Voor het muurtje hebben we eerst de fundering met dikkere betonnen stenen aangelegd en vervolgens is het simpel… stapelen maar. We proberen zo min mogelijk te knippen dus besloten we om op halfsteens verband te stapelen, met steeds op het eind een halve steen. Voor dit muurtje hebben we 31 betontegels gebruikt.

We hadden een vogeltje op bezoek hij zocht naar wormpjes in de grond die we hadden omgewoeld. Vandaag merkte ik dat Robertskruid weer in onze tuin groeit. Hij heeft mooie lila bloempjes.

     

     

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De Mariatuin wordt door vrijwilligers aangelegd en onderhouden. Iedereen is welkom om zijn bijdrage te leveren. Vrijwilligers kunnen zich melden bij Jeroen Spitteler of via email vredeskerk.mariatuin@gmail.com.

In dit blog houden we jullie van de voortgang van de werkzaamheden op de hoogte.